Home aaa
  HOME  >  


MOC 't Kabouterhuis

Persbericht

Amsterdam, 26 november 2014

MOC 't Kabouterhuis benoemt nieuwe directeur-bestuurder

De Raad van Toezicht van Medisch Orthopedagogisch Centrum 't Kabouterhuis heeft besloten mevrouw Lilian Tham per 1 december te benoemen tot directeur-bestuurder.

De huidige directeur-bestuurder Thomas Overing heeft begin 2014 aangekondigd dat hij per 1 februari 2015, na 10 jaar, de instelling zal verlaten. Per die datum zal Lilian Tham 't Kabouterhuis gaan leiden. 

Kinder- en jeugdpsychiater Lilian Tham  heeft ruime ervaring in de kinder- en jeugdGGZ. Zij  was de afgelopen jaren onder meer directeur 'Kinderen en Jeugd' van Rivierduinen, en directeur van het mede door haar geïnitieerde 'Psychotraumacentrum GGZ Kinderen en Jeugd' van dezelfde instelling. Zij werkte daar intensief samen met diverse regionale en landelijke netwerken om de zorg voor kinderen te professionaliseren.

Samen voor het jonge kind

't Kabouterhuis is al decennia specialist in de hulp aan (zeer) jonge kinderen met complexe problemen, en hun gezin. Het heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot regionaal expertisecentrum voor deze doelgroep in deze multiculturele regio.

De decentralisatie van de jeugdzorg biedt nieuwe kansen om de zorg voor het zeer jonge kind nog beter te organiseren. Vroegsignalering en vroegbehandeling vormen immers een essentieel onderdeel van de transformatie. In nauwe samenwerking met de andere partners zal 't Kabouterhuis zich verder ontwikkelen als hoogwaardige regionale voorziening voor het (zeer) jonge kind. 

Michiel Geuzinge

voorzitter Raad van Toezicht MOC 't Kabouterhuis

http://www.kabouterhuis.nl 

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de bestuurssecretaris van MOC 't Kabouterhuis, Marit Blom m.blom@kabouterhuis.nl


MOC ’t Kabouterhuis is een instelling die zowel jeugdzorg als geestelijke gezondheidszorg biedt, met al bijna 66 jaar ervaring in het behandelen van gedrags- en ontwikkelingsproblematiek van kinderen en de begeleiding van ouders.

Met trots presenteren we ons jaarverslag 2014!

Nieuw aanbod cursussen voor leerkrachten en intern begeleiders in 2015!

Voor leerkrachten en begeleiders op de basisschool zijn de nieuwe cursusdata bekend. Cursus competentievergrotend werken, sociale vaardigheden en meer kunt u hier vinden.


Grote en kleine opvoedvragen? Met Sam! , de sociale Amsterdammer, krijg je gemakkelijk antwoord. Zoek zelf de juiste hulpverlener en maak contact. Aan Sam! doen 12 zorgaanbieders uit Amsterdam mee, waarvan 't Kabouterhuis er een is.


Kabouterhuis in het nieuws:
Parool, 25-10-2013
Jeugdzorg kleinsten onder druk


Het 'vier ogen beleid' op MOC 't Kabouterhuis. 

Na de Amsterdamse zedenzaak heeft een commissie onder leiding van mevrouw Gunning onderzoek gedaan in kinderdagverblijven en medisch kinderdagverblijven naar de veiligheid als het gaat om kindermishandeling. (Lees verder...)


 

'Leiding geven, structuur bieden en rust'
Selma is de moeder van Ogulcan (5). Via GGZ Buitenamstel kwamen zij bij ’t Kabouterhuis terecht. Ogulcan had moeite met naar school gaan. Lees meer...

 

'Een veilige en warme plek'
De zoon van Marianna, Robin (4,5 jaar) is onder behandeling bij ’t Kabouterhuis. 
Op de peuterspeelzaal werd al snel duidelijk dat er iets met Robin aan de hand was. Lees meer... 

 

'In een rustiger vaarwater'
Natasja (3) en Iris (5) kwamen iedere dag naar de groep op ’t Kabouterhuis. Nu gaat Iris naar school en zit Natasja op de peuterspeelzaal. Lees meer…

   

 

Laatste nieuws

Wie helpt kinderen aan een zwemdiploma
Lekker dollen in het water met je vriendjes en vriendinnetjes...
(lees meer)

ASS oudercursus
Afgelopen najaar organiseerde MOC 't Kabouterhuis een...
(lees meer)

overzicht

Werken bij...

Vacature P&O adviseur 24-32 uur p/w
--> Vanwege zwangerschapsvervanging is de afdeling...
(lees meer)

Psychologisch Specialist B (GZ-psycholoog)
-->...
(lees meer)

overzicht

Wachttijden
Bekijk hier de wachttijden bij t Kabouterhuis.
(lees meer)

sitemap | disclaimer